sidor

torsdag 26 maj 2016

Tema: Halvan och räddningstjänsten


Tema: Halvan och räddningstjänsten.


Vi tänker att de aktiviteterna vi gör på förskolan ska vara tydliga och ha en struktur som gör att barnen känner igen sig och vet vad som förväntas. 
Här är vår Halvansångsamling, den har samma struktur som vår "vanliga" sångsamling. I väskan finns sångkort och tillhörande konkreta föremål till varje sång. Väskan är ett sätt för oss pedagoger att variera innehållet/sånger men ändå ha samma struktur. Konkret material för att fånga intresse och få hjälp att hålla fokus/motivation. Barnen får hjälp att förstå innehållet och förstår man blir det också mer meningsfullt.
Mattorna ger en tydlig förväntan om vart jag ska sitta. Mattorna använder vi i fler situationer så barnen slipper lägga energi på ytterligare en sak och därmed blir mer delaktiga i den tänkta aktiviteten.
Den sången som visas är en omskriven version av jag hade en gång en båt, tanken med den var att få in och jobba med lägesord på ett tydligt sätt. 
Vi rytmklappade även olika sorters ord som kan tänkas öka barnens begreppsvärld och som hör ihop med temat tex sjuk, stetoskop, 112, ambulans, polis osv.


#Förskola#lpfö#sångsamling#halvan#lägesord#sjunga#meningsfullhet#tillgänglighet#konkretmaterial#


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar